Mijn interesse voor de geriatrische tandheelkunde
 
Als manager en preventie-assistente plus zag ik in de tandartspraktijk steeds meer senioren met ontstekingen, pijn en oude niet functionerende protheses. Na behandeling waren deze mensen erg dankbaar. Vaak vertelden ze mij dat ze eerder waren gekomen, als ze hadden geweten dat de behandeling/uitleg zo prettig zou zijn. En het comfort in de mond zoveel beter kon worden.
Helaas bestaat er nog steeds het beeld van de schooltandarts en klaagt deze generatie niet over de mond. Pas wanneer een ander ( mantelzorger of verzorgende)  het klapperen of de vieze geur van de prothese opmerkt ,of wanneer de prothese kapot was gevallen, zag ik deze mensen in de behandelstoel.
 
1 op de 5 ouderen boven de 70 jaar is al 10 jaar of langer niet bij de tandarts geweest.
 
Dit met alle gevolgen van dien. Het is mijn doel om hier verandering in de brengen en de mondgezondheid van ouderen te optimaliseren.
Mondzorg ouderen organiseert diverse trainingen en  workshops voor ouderen, mantelzorgers en zorgprofessionals. In deze workshops worden veel praktische tools aangereikt en staan garant voor een leerzame, inspirerende en enthousiasmerende ochtend/middag.
 
In 2011 ontving Mondzorg Ouderen de stimuleringsprijs van het NUZO
In 2012 werd Lies van Wegen genomineerd voor MOOI MENS door zorgverzekeraar IZZ.